Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Σύγχρονη Εξ Αποστάσεως στο Νηπιαγωγείο

 Αγαπητοί γονείς,

μετά την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία ξεκινούν από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου να παρέχουν σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση καλύπτοντας τη διδακτέα ύλη. Ως το πλέον πρόσφορο εργαλείο για τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις παρούσες έκτακτες συνθήκες, η εξ αποστάσεως διδασκαλία δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να συναντηθούν ξανά στα πλαίσια των ψηφιακών τάξεων ,που ήδη έχουν ενεργοποιηθεί.


 Η εξ αποστάσεως διδασκαλία θα παρέχεται μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Webex και θα είναι σύγχρονη.


Το ημερήσιο Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου περιλαμβάνει τουλάχιστον τρεις (3) διδακτικές ώρες 30 λεπτών με δύο (2) ενδιάμεσα διαλείμματα 20 λεπτών και διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Η υλοποίηση της κατά τα ανωτέρω σύγχρονης εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης πραγματοποιείται μέσω κατάλληλης ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία καθιστά δυνατή την απευθείας μετάδοση (ήχου ή/και εικόνας) του μαθήματος προς τους μαθητές/τριες. 

Προς τον σκοπό αυτό, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει στη διάθεση των Διδασκόντων/ουσών και των μαθητών/τριών όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας την υπηρεσία ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης με τη χρήση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) και της ψηφιακής πλατφόρμας

Webex Meetings της εταιρείας Cisco Hellas A.E. 

Η Υπηρεσία αυτή έχει διαμορφωθεί ειδικά για το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις ανάγκες παροχής της σύγχρονης εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, και παρέχεται δωρεάν προς το Ελληνικό Δημόσιο, έχει δε ενταχθεί στις διαπιστευμένες εφαρμογές του ΠΣΔ.

 Για την πρόσβαση στην πλατφόρμα οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες δύνανται να χρησιμοποιούν εξοπλισμό (ηλεκτρονικό υπολογιστή, ταμπλέτα, κινητό, και στην περίπτωση μαθητών/τριών και σταθερό τηλέφωνο) που ανήκει στη σχολική μονάδα ή στους ίδιους.


Σύνδεση των μαθητών στην πλατφόρμα webex


Ο εκπαιδευτικός κοινοποιεί στους μαθητές τον σύνδεσμο μέσω του οποίου γίνεται η είσοδος στην ψηφιακή τάξη/τηλεδιάσκεψη στην πλατφόρμα webex.

Για τη σύνδεση στην ψηφιακή τάξη αντιγράφετε στον φυλλομετρητή το url,την ψηφιακή διεύθυνση, δηλαδή,που σας έχει αποσταλεί στο email σας από τη νηπιαγωγό και θα έχει τη μορφή https://minedu-primary.webex.com/meet/onomanipiagogou  και στη συνέχεια συμπληρώνετε στα αντίστοιχα πεδία το όνομα του παιδιού και το email του στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.


Επίσης, οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας στις ψηφιακές τάξεις απαγορεύεται κάθε είδους καταγραφή εικόνας ή ομιλίας άλλου προσώπου ​, καθώς είναι παράνομη και ως τέτοια επισύρει αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στο πλαίσιο της διαδικασίας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων («ΥΠΑΙΘ»), ως Υπεύθυνο Επεξεργασίας ,μπορείτε να ενημερωθείτε  εδώ και στις σελίδες 6-8/

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία και ευελπιστούμε στη συνεργασία και την υποστήριξή σας ,ώστε το δύσκολο αυτό εγχείρημα να έχει την καλύτερη δυνατή έκβαση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου