Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Μαθαίνουμε το όνομά μας...

Οι πρώτες μέρες στο Νηπιαγωγείο πάντα είναι αφιερωμένες στο καλοσώρισμα των παιδιών,στην προσαρμογή τους στο περιβάλλον και τις ρουτίνες του,στη γνωριμία των παιδιών μεταξύ τους και με τις νηπιαγωγούς τους,στο δέσιμο της νηπιακής ομάδας.Με πολλά παιχνίδια γνωριμίας,ξεναγήσεις στους χώρους του νηπιαγωγείου,συζητήσεις για να ορίσουμε και να αποφασίσουμε τους κανόνες που θα ακολουθούμε όλοι στο νηπιαγωγείο και αναγνώσεις πολλών σχετικών βιβλίων και ιστοριών,βρι-σκόμαστε ήδη σε καλό δρόμο.
Ανάμεσα σε όλα αυτά ασχοληθήκαμε και με τα ονόματα των παιδιών.
Πρώτα με το αρχικό γράμμα του ονόματός τους.Το ανακάλυψαν ανάμεσα σε πολλά άλλα και το χρωμάτισαν,το στόλισαν και το έκαμαν πιο ξεχωριστό από ότι ήταν.
Γνωρίσαμε εκείνη τη σειρά των 24 γραμμάτων της ελληνικής γλώσσας ,που τη λένε Αλφα-βήτα και πήρε το όνομά της από τα δύο πρώτα γράμματά της,και βάλαμε το καρτελάκι με τ'ονομά μας δίπλα σε εκείνο το γράμμα που είναι όμοιο με το αρχικό γράμμα του δικού μας ονόματος .Και βέβαια διαπιστώσαμε ότι από το ίδιο αρχικό γράμμα μπορούν να αρχίζουν περισσότερα από ένα ονόματα. 


Απλώσαμε στο πάτωμα καρτέλες με τα αρχικά γράμματα των ονομάτων μας ,βάλαμε και μουσική που μας αρέσει και χορέψαμε.Και κάθε φορά που η μουσική σταματούσε έπρεπε ο καθένας να βρει και να πατήσει πάνω στο δικό του αρχικό γράμμα!




Με χρώματα δακτυλομπογιάς ακολουθήσαμε τα γράμματα εκείνα που στη σωστή σειρά συνθέτουν το όνομά μας και τα κάναμε όμορφα και πολύχρωμα .

Κόψαμε  τα γράμματα του ονόματός μας που ήταν ανακατεμένα και με λάθος σειρά και τα κολλήσαμε με τη σωστή σειρά τους πάνω σε καρτελάκι .Και μετά ,φυσικά,υπογράψαμε!! 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου